KEIČIASI LANKYTOJO BILIETO TVARKOS APRAŠAS
👉Informuojame, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. keičiasi saugomų teritorijų lankytojų bilietų platinimo, apskaitos ir surinktų lėšų naudojimo tvarkos aprašas.
👉Daugybės nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose esančių objektų (pėsčiųjų ir dviračių takų, atokvėpio vietų, stovyklaviečių, piliakalnių, info stendų ir kt.) nuolatinei priežiūrai yra reikalingos lėšos.
👉Ekologinio mąstymo žmonės, keliaudami po Lietuvos saugomas teritorijas, dažnai įsigyja lankytojo bilietą. Kviečiame remti saugomas teritorijas ir ateinančiais metais!
❗️Svarbiausi lankytojo bilieto tvarkos pakeitimai:
✅vienkartinis lankytojo bilietas, galiojantis vienos saugomos teritorijos lankymui bilieto įsigijimo dieną, kainuoja 1 Eur.
✅metinis lankytojo bilietas, galiojantis 12 mėnesių nuo įsigijimo dienos visų saugomų teritorijų lankymui, asmeniui arba šeimai – 25 Eur.
✅Visuose komerciniuose renginiuose, nepriklausomai nuo dalyvių skaičiaus, lankytojo bilietas tampa PRIVALOMU.

Kur galite įsigyti bilietą?

  • Lankytojo bilietai platinami nacionalinių ir regioninių parkų direkcijose, lankytojų centruose, aplinkosauginių, švietėjiškų renginių vietose, poilsiavietėse, stovyklavietėse, prie pažintinių takų, trasų ir kitur.
  • Taip pat lankytojo bilietą galima įsigyti „Perlo“ terminaluose, „Bilietai.lt” ir „Tiketa.lt” bilietų internetinėse platinimo sistemose, visose „Bilietai.lt” ir „Tiketos“ kasose. Taip pat nemokamoje „Tiketa“ programėlėje, kurią rasite „Apple App Store“ arba „Google Play” parduotuvėse. Taikomi papildomi paslaugos aptarnavimo mokesčiai.
  • Yra galimybė lankytojo bilietą pirkti trumpąja žinute (SMS). Kaina – 1,35 EUR (lankytojo bilietas 5 dienoms – 1 EUR ir 0,35 EUR aptarnavimo mokestis). Siųsk numeriu 1860 žinutės tekstą, įrašydamas nacionalinio ar regioninio parko trumpinį.
    Žinutės tekstas Nacionaliniai ir regioniniai parkai
    BRP Biržų regioninis parkas
  • Lankytojo bilietą į nacionalinius ir regioninius parkus galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose bei nemokamoje „Tiketa“ programėlėje, kurią rasite „Apple App Store“ arba „Google Play“ parduotuvėse, taip pat internetu:
    www.tiketa.lt